torsdag 2 juli 2009

På väg hem från Almedalen

Har varit några intensiva dagar i Almedalen. Hade själv debatt igår, inbjuden av Naturskyddsföreningen, mot Peter Eriksson (mp) och Anders Ygeman (ordf. Miljö- och jordbruksutskottet) om EU, svenskt ordförandeskap och miljö/hållbarhetsfrågor.

Prioriteringarna för det svenska ordförandeskapet är bra och gav stöd i debatten. Klimatfrågan står i topp, Östersjön (svårt utsatt av övergödning, överfiske och kemikalier) är en viktig del i och med att det ska bli beslut om en Östersjöstrategi. Diskussioner om vad man ska göra inför FN-konventionen om biologisk mångfald finns tydligt med på agendan. Jag tror att man ska försöka dra lärdom av vad som gjorde att folk vaknade till i klimatfrågan. En panel liknande FN:s klimatpanel bör tillsättas och en rapport liknande Sternrapporten som visar kostnader för förluster i ekosystem och biologisk mångfald bör göras.

Så har jag förstås lyssnat på seminarier och tal. Bästa seminariet var en teater om hedersrelaterat våld spelad av ungdomar från Fryshuset och Sherafs hjältar och hjältinnor med efterföljande diskussion.

Nu är det dags att stiga på flyget. Skickar sist med en länk till Folkbladet och en artikel som uppföljning till mitt besök på Justitiedepartementet om bluffakturor.

KGE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar