torsdag 8 juli 2010

Kort från Almedalen - Glad sommar!


Hemma från Almedalen 2010. Väskan är full av böcker, broschyrer och gotländsk mat (särskilt salmbärssylten är jag nyfiken på). Almedalsveckan har slagit nya rekord. Skulle man följa alla seminarier sägs det att man skulle ha att göra tills nästa års almedalsvecka. Det gäller att plocka russinen i kakan och välja!

En nyhet är att en stor del av seminarierna går att följa på webben. Almedalen kan alltså avnjutas var som helst. Toppen! Men att vara på plats i Visby ger en oslagbar fördel och det är alla de spontana samtal som uppkommer i montrar, gathörn, kaféer. Folk åker till Almedalen för att samtala!

Bästa seminariet som jag gick på handlade om höghastighetsbanor och arrangerades av Future Rail Sweden. Jag blev där fångad av Corren och det blev en bra artikel ”Politiker i otålig väntan på Ostlänk”i tisdagens tidning. Mitt budskap var att politiker måste vara visionärer och våga satsa på höghastighetsbanor mellan Sveriges största städer och ut till övriga Europa. Ostlänken ska vara en del av en längre höghastighetsbana. Samtidigt ska byggandet ske på ett ansvarsfullt sätt eftersom det är en mycket stor investering. Därför behöver det också undersökas om privata pengar kan vara med och finansiera.

I ett seminarium om förpackningar och deras miljöpåverkan arrangerat av Skogsindustrierna representerade jag Alliansen. Jag talade om att det behövs mer åtgärder för att göra det enkelt för konsumenter att göra bra miljöval och att drivkrafterna behöver stärkas för att producenter ska tillverka mer miljövänliga produkter som är enkla att återvinna.

Med detta önskar jag alla läsare glad sommar. Återkommer med bloggandet i augusti. Då är det valkampanj!
KGE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar