torsdag 25 augusti 2011

Igång igen efter sommarlov – nästa års statsbudget och arbete för ny miljöpolitik

Nu är jag igång igen i riksdagen efter en härlig sommar. Mest spännande under min sommar var en resa till Jordanien. Anledningen att jag åkte just dit var att jag blivit bjuden på bröllop. Självklart passade vi på att besöka sevärdheter såsom bergsstaden Petra och den mycket intressanta grekisk-romerska staden Jerash. Att bada i Döda havet var en märklig upplevelse – att luta sig bakåt var som att sätta sig i en stol! Därtill fick jag möjlighet att träffa jordanska parlamentariker och andra jordanier, vilket gjorde resan än mer intressant.

För tillfället pågår förhandlingar i regeringen om statsbudgeten 2012. Den ekonomiska situationen i omvärlden har förändrats under sommaren och det påverkar Sverige. Risken finns att fler blir arbetslösa och att det blir mindre skatteinkomster både från företag och enskilda. Därmed går det heller inte att göra stora satsningar. Björklund kämpar på för höjda löner till lärare. Det är viktigt och rättvist! Det måste löna sig att studera (det tar fem år att bli gymnasielärare) och även inom skolans värld måste det finnas möjlighet till löneökningar för lärare som gör bra ifrån sig. Ytterligare satsningar måste förstås göras, både för att stimulera ekonomin och för att omfördela resurser. Bl.a. har jag i riksdagsgruppen talat varmt för satsningar på underhåll av järnvägen. Det kommer en vinter i år också!!

Idag har jag träffat en representant för Svenskt Vatten och diskuterat vad politiken kan göra för att minska kemikalierna i vatten. Jag är med i en arbetsgrupp i Folkpartiet som fått i uppdrag att utveckla vår miljöpolitik. Nu har jag fått ytterligare några idéer som jag ska bolla in i gruppen. Imorgon besöker några av oss Scania i Södertälje för att få goda idéer om framtidens transporter. Har DU förslag på förändringar som gagnar miljön och som stämmer överens med en liberal ideologi är jag glad för inspel!

KGE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar