tisdag 17 januari 2012

Riksdagen har startat igenEfter juluppehåll och arbetet på hemmaplan är nu riksdagen återigen samlad i Stockholm.

Juholt verkar idag ha sagt nej till svenskt deltagande i europakten. Enligt mina källor band han sig hårt vid sitt nej. Samtidigt är han en mästare på att ändra sig, så kanske är loppet inte kört ännu. Det vore tragiskt om Sverige ska stå utanför ensamt med Storbritannien. I stället borde Sverige försöka förhandla tillsammans med Danmark eller annat icke-euroland som tror på EU-samarbetet. Imorgon är det partiledardebatt kl. 09.00. Fortsättning på frågan kommer då.Idag har det varit en minnesstund för Raoul Wallenberg i riksdagens kammare med musik, poesi och tal av talmannen. För egen del tänkte jag tillbaka på mitt besök i Budapest i oktober då jag besökte svenska ambassaden där Wallenberg arbetade, hus där han räddat judar och österriskiska ambassaden som var den sista plats han sågs på. Wallenberg är individen som gjorde skillnad. Under sin korta tid i Budapest gjorde han en enorm insats som är hyllad internationellt. I Budapest finns flera statyer, en gata och andra minnesmärken. I Sverige är Wallenberg ett tragiskt exempel på hur undfallande Sverige var under lång tid mot Sovjet. Det är på tiden att Wallenberg nu lyfts fram också i Sverige!
 
 
Slutligen, två länkar. Just nu pågår en enkätundersökning inför att Folkpartiet ska forma ett nytt partiprogram. Alla får möjlighet att bidra med sina farhågor och visioner om framtiden och komma med förslag om vilka liberala värden som kommer att vara särskilt viktiga att lyfta fram under de närmsta tio–tjugo åren. Ta chansen och påverka genom att klicka här.
Den andra länken går till en debattartikel som jag fick publicerad i fredags i Corren som är ett svar till socialdemokraterna om högskolepolitik.

KGE


PS. Bilden visar en staty i Budapest till minne av Wallenbergs gärningar... eller var det Juholts kamp mot Europa ? ;-)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar