tisdag 19 maj 2009

Debatter och boktips


Imorgon börjar förtidsröstningen för EU-valet. Jag ska gå och rösta med Folkpartiets EU-parlamentariker Olle Schmidt som imorgon kampanjar i Norrköping och Linköping.

Förra veckan deltog jag i två riksdagsdebatter: Djurskydd och debatten om att föra in Flyget i EU:s utsläppshandel. Ni hittar mina anförande här (nummer 6 och 37).

Har just beställt böcker på internet. Jag gillar skarpt BBC:s radiointervjuer och lyssnade just på Richard Thaler, en ekonom som haft starkt inflytande på Obamas administration och vars bok sägs ligga på flera toppolitikers nattduksbord. Hoppas att "Nudge" snart finns i min brevlåda.

Beställde också en bok om förnybar energi som var boktips i förra veckans nummer av Riksdag och Departement. Kunde heller inte hålla mig från att beställa Tommy Möllers bok "Politiskt ledarskap". Efter en föreläsning på Stockholms universitet i höstas berättade han att han höll på att lägga sista handen vid boken. Sedan dess har jag velat ha den.

Just läst klart Barack Obamas bok "Dreams from my Father". En sällsynt läsvärd bok. Obama slutar inte att förundra och inspirera. Såg ni förresten BBC:s dokumentär om honom i lördags före eurovision? Fel låt vann i lördags, men rätt man vann i november. För väl att det inte var tvärtom.

KGE

1 kommentar:

  1. Hej Karin,

    Nudge är en mycket intressant bok. Beteendeekonomi är väll kanske det hetaste man kan forska om inom nationalekonomi just nu om jag har förstått rätt (utom rättsekonomi såklart :)). Jag tycker dock att man kan höja ett varningens finger till välmenande politiker (no offence) som kanske ibland går vill gå lite för långt i att "nudga" medborgarna att göra "rätt" och det hela blir social ingenjörskonst, känsliga ämnen för liberaler.

    Ser med spänning fram emot recensionen

    /PO

    SvaraRadera