måndag 3 maj 2010

Lyckad manifestation för Dawit och debatt om budgetalternativ


Idag är pressfrihetens dag. Jag arrangerade manifestation för ett frigivande av Dawit Isaak i Linköping. Fyra andra riksdagsledamöter slöt upp – och mycket media. Exempelvis Expressen har stor bevakning av insatserna för Dawit idag – med snygg bild tagen med min mobil!

Har också varit i radiodebatt om vänsterpartiernas skuggbudget (lyssnararkiv 3 maj kl. 15.10). Jag gick mest på Torbjörn Björlund (v) för att de gör det svårare för företagen där framtida jobb ska komma. Särskilt dumt tycker jag att det är att de gör det dyrare att anställa unga. Nu är arbetsgivaravgiften halverad för unga upp till 26 år. Detta vill vänsterpartierna ta bort. Som försvar lyfter de fram att de ska ta bort hela arbetsgivaravgiften för en arbetslös ungdom –men det finns ju redan idag! Det heter nystartsjobb för unga och hela arbetsgivaravgiften är slopad.

Tycker också att de gör fel som vill slopa RUT-avdraget. Det ger jobb och hjälper familjer och äldre att få livet att gå ihop. De rödgröna vill också återinföra förmögenhetsskatt, något som gör det svårare att få riskkapital till Sverige. Bara hotet om förmögenhetsskatt försvårar för att kapital ska stanna i Sverige.

Dessutom vill de ta bort jämställdhetsbonusen – men det är visserligen logiskt. De vill ju bestämma över familjerna och införa kvoterad föräldraförsäkring. det behövs ju inga stimulanser när staten säger till papporna ”var hemma annars ryker pengarna”.

Bra att vi börjar få siffror på bordet. Då blir alternativen tydligare. Valkampanjen är igång!

KGE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar