onsdag 3 juni 2009

Besök av partiledare och europaparlamentariker


Idag har Jan Björklund och Olle Schmidt besökt Linköping. Vi startade med att träffa polisen och åklagare som jobbar på internationella åklagarkammaren för att diskutera kampen mot grov, organiserad brottslighet.

Narkotikabrottslighet utgör en stor del av den internationella brottsligheten. Att människohandel pågår är väl känt, främst för sexuellt utnyttjande, men det börjar också bli vanligare att människor förs in i EU för att tvingas tigga pengar under vidriga omständigheter. Ett ökande problem är investeringsbedrägerier där folk lockas att satsa pengar i bolag som inte finns. Hedersmord som begås utomlands är säkert vanligare än vad som kommer till myndigheternas kännedom, även om de internationella åklagarna också utreder sådana fall. Åklagarna lyfte främst vikten av att de får goda förutsättningar att använda telefonavlyssning i brottsbekämpningen eftersom de medande att den är avgörande bevisning i många fall.

Sedan var det lunch på Anders Ljungstedts restaurangskola med lokala folkpartister. Därefter höll Jan, Olle och jag torgmöte på stora torget. Det var bra gensvar från folk. Några sa att de bestämde sig i det ögonblicket. Någon visade intresse för att bli medlem.

Nu pausar jag för att ladda om för dörrknackning. Det är slutspurt i valkampanjen. Jag tror folkpartiet får minst 10% på söndag. Men då gäller det förstås att ligga i.

KGE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar