måndag 20 september 2010

Fp framåt i riksdagsvalet i Östergötland

Jag vill först tacka alla östgötar som röstat på Folkpartiet. Ett extra varmt tack till dem som också kryssat mig. Kryssen blir färdigräknade under veckan.

När det gäller riksdagsvalet har FP gått framåt i Östergötland jämfört med valet 2006. 1800 fler i Östergötland har lagt sin röst på Folkpartiet än i förra valet. Det är glädjande!

Just nu är det mycket spekulationer som vad som ska hända. Valresultatet blev oklart och oväntat. Naturligtvis beklagar jag SD:s framgångar. Inom det närmaste ska vi diskutera hur vi hanterar valresultatet.

Några saker kan dock konstateras: Sverige följer den europeiska utvecklingen där främlingsfientliga partier vinner mark. Det finns ett missnöje och en rädsla i samhället som måste mötas. Vid ekonomiskt svåra tider har missnöjespartier förr slagit igenom. Frågor som framtida jobb och integration, och troligen också ideologi, kommer bli allt viktigare framöver. Vi i Folkpartiet är väl rustade att anta den utmaningen.

KGE

1 kommentar:

  1. Grattis Karin till framgångarna i Östergötland. Du är jätte duktig och förtjänar all framgång. Folkpartiet är tillbaka där den var en gång med liberala grundvärderingar och en bra ledare som profilerar partiet på bästa sätt. Efter flykten är jag tillbaka i rötterna och röstade igen på FP.

    Lycka till
    Hossien

    SvaraRadera