onsdag 1 september 2010

Liberala höjdare besöker LinköpingDenna vecka kommer många liberala höjdare till Linköping och Östergötland. Carl B Hamilton, ordförande för riksdagens näringsutskott, och jag besökte igår Motala och Linköpings universitet.

Corren har idag en artikel från vårt besök på Saab Underwater Systems med rubriken: FP till attack: ”Rödgrön försvarspolitik utgör ett hot”. Det handlar om att miljöpartiet och vänsterpartiet inte vill ge exportstöd till förvarsmaterielindustrin, vilket nästan alla OECD-länder gör. Utan detta stöd kan många på Saab rensa sitt skrivbord och gå hem. Sjuttiofem procent av deras tillverkning går nämligen på export.

Idag besökte utbildningsminister och partiledare Jan Björklund Katedralskolan i Linköping. Han talade om skola och lärlingsjobb. Jan och jag har en artikel i dagens Corren med rubriken ”Lärlingsplatser ska minska ungdomsarbetslösheten”. Fick på eftermiddagen chansen att kort samtala med integrationsminister Nyamko Sabuni som passerade Linköping. Hann med och köpa hennes nya bok ”Det nya Sverige".

Imorgon möter jag högskole– och forskningsminster Tobias Krantz på LiU. Vi talar med studenter kl 08-11 på Campus. Välkommen du också!

KGE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar