tisdag 14 september 2010

Unga vill ha ordning och reda i skolan


Idag har jag delat ut material och svarat på frågor i Cloetta Center där Sveriges största politiska debatt hölls för gymnasieungdomar. Tretusen (3000) unga var bänkade för att lyssna till ungdomar från ungdomsförbund till nio partier.

Publiken hade gröna och röda papper för att kunna svara ja och nej på frågor från debattledaren Lennart Ekdahl. Det entydiga svaret på en fråga stack ut: ”Vill ni ha mer ordning och reda i skolan?” Frågan var inte omskriven till ”arbetsro” eller något annat. Säkert 95% räckte upp gröna ja-lappar. Det är alltså inte äldre som förfasas över ungdomen, utan 3000 linköpingsgymnasister som efterfrågar mer ordning och reda i skolan.

Själv håller jag nu på att förbereda morgondagens möte med utrikesminister Carl Bildt inför att han på torsdag åker till toppmöte i EU. Är inte helt färdig med vad jag ska framföra till honom. Troligen blir det något om klimat. Kanske något om att EU borde reagera på att den fria pressen hotas i Ukraina. Temat för mötet är EU:s framtida utrikespolitik. Förstås är jag öppen för goda idéer till inspel!

KGE

2 kommentarer:

  1. Hur ska du hantera utrikespolitik, då du inte ens vet att anläggningen heter "Cloetta Center" och inte Cloetta Centrum? ...eller läser du inte vad du själv skriver...

    SvaraRadera
  2. Tack för att du uppmärksammade detta. Nu är det åtgärdat. Klart att det ska vara Cloetta Center -precis som chokladen!

    SvaraRadera