måndag 30 augusti 2010

Från arbetsrätt till mänskliga rättigheter.

Idag har ÖC en ledare om att krav på heltid inte fungerar i verkligheten. Det är också min uppfattning efter att ha diskuterat frågan med företagare. Valet står mellan att kunna anställa på deltid/timanställning eller att inte kunna ge jobb alls. Detta gäller förstås också i den bransch som jag själv försvarar på debattsidan i Corren idag- hushållsnära tjänster. T.ex får denna bransch mer att göra i slutet av månaden då flyttstädningarna rullar in.

Mona Sahlin går ändå ut och förklarar rätten till heltid vara en prioriterad fråga. Varför? Carl B Hamilton, som jag ska ut och resa med i Östergötland imorgon, skulle nog svarat att Mona Sahlin böjer sig för LO. Carl B har nyligen släppt en skarp rapport där han gått igenom LO:s stöd till S. Stödet uppgår till ett värde av 550 miljoner kronor (som bl.a. inkluderar den lågvattenkampanj de nyligen bedrivit på affischplats). Klart att S måste betala på något sätt. Svårare är det att veta hur miljöpartiet nu ska ställa sig, både i frågan om rätten till heltid och LOs krav på kvävd arbetskraftsinvandring.

Det är märkligt detta att Sverige i internationella sammanhang talar så hjärtligt om öppenhet och demokrati och ändå har vi i internationell jämförelse så bristande lagstiftning kring hur partier och kandidater får ta emot bidrag i hemlighet.

Efter valet kommer riksdagen troligen ta beslut om att personvalsinslaget ska förstärkas. I samband med detta borde det tillkomma lagstiftning som skärper insynen kring finansiering både av partier och kandidater.

Apropå personval, här en artikel i Corren om mina valfrågor och varför man ska kryssa mig. Jag kan därtill lova att jag inte har några kampanjmiljoner i ryggen. ;o)

Kom gärna och lyssna och samtala med mig och Carl B Hamilton kl. 12.00 i C3 på Linköpings Universitet imorgon den 30 septempber.

Från arbetsrätt till mänskliga rättigheter: På kvällen ska jag delta i panelsamtal om mänskliga rättigheter med Amnesty. Plats och tid: Arbetets Museum, Café Strykjärnet (Laxholmen), NORRKÖPING, kl. 18.00-20.00. Alla riksdagspartier är anmälda.

Kom gärna du också!

KGE

2 kommentarer:

 1. Carl B Hamilton var riktigt intressant att lyssna på!

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du gillande det! Om du vill fortsätta att höra från honom skriver han nyhetsbrev med analyser och kommentarer kring aktuella frågor. Man kan anmäla sig här:

  http://www.folkpartiet.se/hamilton

  eller direktlänk:

  https://ks.folkpartiet.se/public/NewsletterSubscription.aspx?nid=1YJ0E61

  KGE

  SvaraRadera