lördag 14 augusti 2010

Valupptakt, valmanifest och valstuga på plats!


Nu börjar valrörelsen ta fart! Vi i Folkpartiet Linköping hade valupptakt på Scandic Hotell i torsdags kväll. Jag talade om Folkpartiets främsta valfrågor och valde då: Skola och utbildning, Företagande, Integration, Klimat och miljö och Jämställdhet .

Bland det roligaste jag vet är att träffa väljare på stan. Så igår efter ett studiebesök på intensivvården på Universitetssjukhuset i Linköping for jag direkt till Stora Torget och talade med förbipasserande.

Är tacksam för alla tankar människor delar med sig och att jag får chansen att berätta vad jag tror på. En kille kom fram och sa att han egentligen tänkt rösta på Vänsterpartiet, men han kunde inte tänka sig Mona Sahlin som statsminister. Om han inte skulle rösta blankt var det Folkpartiet som återstod. Då fick jag prata flyktingpolitik, jämställdhet och integration. Annars är det folkpartiets skolpolitik som jag möter mest uppskattning för.

Igår presenterades också Folkpartiets valmanifest. Huvudpunkterna där är:

* Lärlinganställningar ska införas i Sverige
En ny anställningsform för ungdomar upp till 23 år, medan man lär sig ett yrke. Lön enligt avtal, men utgångspunkten bör vara en lönetrappa med lägre löner för de yngsta.

*Återförstatliga skolan
Kommunaliseringen har blivit ett stort misslyckande; stora olikheter mellan kommuner; sänkt status för läraryrket; mer omsorgsfokus än kunskapsfokus.

*En halv miljard till elevhälsan
Satsningen räcker till 1000 nya skolsköterskor, kuratorer och -psykologer.

* Sänk skatten för Sveriges pensionärer
I vårbudgeten aviserades 5 miljarder i skattesänkningar för 2011. Nu visar det sig att pensionerna sänks mer än vad vi visste då. Om det finns utrymme för ytterligare skattesänkningar är fortsatt sänkning för pensionärer det viktigaste.

* Äldre inom äldreomsorgen ska ha rätt att välja mellan olika maträtter och att få gå ut varje dag.

En ut och gå-garanti, välja mat-garanti och parboendegaranti införs i äldreomsorgen.

Idag, lördag, inviger vi valstugan på Trädgårdstorget i Linköping kl. 13.00. Du är varmt välkommen dit fram till 19 september!

KGE

1 kommentar: