tisdag 10 mars 2009

En tisdag på riksdagen

Lämnade Linköping på morgonen som brukligt är på tisdagsmorgnar för att hinna till utskottsmöte. Ätit lunch med toppkandidaten till Europaparlamentet Marit Paulsen för att se hur vi framöver tillsammans kan jobba med miljö- och jordbruksfrågor. Sedan möte på miljödepartementet med miljöministern. Vi diskuterade kommande klimatproposition och dagens presenterade energiskatter.

Därefter en timmes möte med besökande oppositionspolitiker från Uganda. De har kommit till Sverige för att studera hur vi i Alliansen inför valet 2006 arbetade för att få väljarnas förtroende gentemot socialdemokraterna. Sedan 2005 är det tillåtet att bilda partier i Uganda. Dagens president har varit vid makten i 23 år. Han har vidtagit flera odemokratiska åtgärder på sista tiden. Bl.a. ändrat konstitutionen för att själv kunna sitta kvar på presidentposten utan tidsbegränsning.

Jag var i Uganda för några år sedan och talade om kvinnors betydelse i politiken. Ärligt talat var kvinnorna minst lika intresserade av vad ett flerpartisystem skulle innebära. Det gäller att stödja Uganda för en demokratisk utveckling – de har en förfärlig historia och är omringade av länder som inte utvecklas i en positiv riktning.

Därefter möte med min egen partigrupp på eftermiddagen. Nu ska jag vidare till Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin för att diskutera de gröna näringarnas möjligheter.

Så kan en ganska vanlig tisdag se ut för en riksdagsledamot.

KGE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar