fredag 5 mars 2010

Idag har jag invigt ett nytt apotek!

Idag har jag invigt ett nytt apotek i Johannelund, Linköping. Historiskt att Sverige nu lämnar klubben för dem med statligt apoteksmonopol. Bara Nordkorea och Kuba kvar!

Har köpt min första ekologiska tandkräm. Kronans Droghandel har redan börjat profilera sig med ekologiskt! Bravo!

Målsättningen Alliansen har med att bryta monopolet är förstås att kunderna ska få ökad service och att tillgängligheten blir bättre. VD:n för Kronan utropade förstås att de ska bli bäst. Ska bli spännande att se hur de uppnår det och hur vi kunder komma märka det.

Vad gäller tillgängligheten vet jag att det åtminstone är flera apotek på gång i centrum av Linköping, t.ex. i Gallerian Leo (fd Gränden) och på Åhléns.

Säkerheten kommer att vara densamma, ja kanske t.o.m. högre för de privata. Fick idag reda på de tuffa krav som Läkemedelsverket ställt på dem som nu övergår att jobba för Kronan. Högre koll än tidigare alltså. Och högkostnadskortet gäller hos alla och elektroniska recept kan hämtas hos alla aktörer.

Besök ditt närmsta nyöppnade apotek… och kom kanske ut med en ekologisk tandkräm!

KGE

1 kommentar:

  1. Och med tanke på att Kuba har en av de främsta sjukvårdsexpertiserna i hela världen är det väl ganska förståeligt att man också har ett statligt monopol. Handelsembargot från USA gör också att man förvägras importera medicin. Tacka ALBA, Evo Morales och Hugo Chavez för att Kuba åter får tillgång till läkemedel.

    Kubanerna exporterar också läkare till fattiga och katastrofdrabbade länder. En dag efter jordbävningen på Haiti fanns 200 kubanska läkare på plats. Det säger en hel del.

    Men Kuba är ju hemskt. Var lite nyanserad och utelämna inte fakta!

    /Kubasolidaritet

    SvaraRadera