lördag 19 september 2009

Frige Dawit Isaak! Manifestation i Linköping

På åtta orter, från Malmö till Luleå, har det idag ordnats manifestationer för Dawit Isaaks frigivning. På Stora torget i Linköping talade jag och representanter för alla riksdagspartier samt en journalist från ÖstgötaCorrespondenten.

Åtta år har nu gått sedan Eritreas president, i skuggan av dåden den 11 september, passade på att arrestera journalister och politiker. En av dem som fängslades var den svenske medborgaren Dawit Isaak, som skrev för den oberoende tidningen Setit.

Dawit Isaak blev fängslad den 23 september 2001 för att han använt sig av de mänskliga rättigheterna att skriva och tala. Nu flyttas han runt på fasansfulla fängelser och ingen får träffa honom. Någon rättegång har inte hållits.

Mänskliga rättigheter kan och bör gälla alla. Varje dag som Dawit Isaak och andra journalister är inspärrade trampar förtryckarna på den drömmen.

Enbart i frihet att byta åsikter kommer ett land att utvecklas till det bättre. Därför uppmanar jag den eritreanska regimen: Våga mer frihet och frige omedelbart Dawit Isaak!
Länk till nyhetsartikel i Corren om vår manifestation.

KGE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar