onsdag 16 september 2009

Riksdagen har öppnat, G20-möte och Vitryssar

Riksdagsarbetet har nu satt igång. Här finns en radiointervju med mig och Torbjörn Björlund (riksdagsledamot vänsterpartiet) om stämningen, talen och inledningen av valåret. Spola fram 6 min och 45 sek för att lyssna på enbart intervjun.

För exakt ett år sedan kollapsade den amerikanska investmentbanken Lehman Brothers, vilket åstadkom den djupaste ekonomiska nedgången sedan depressionen på 30-talet. Nästa vecka hållerG20-ländernas toppmöte i Pittsburgh för att diskutera en internationell reglering och övervakning av finansmarknaden för att förhindra att samma sak upprepas.

Sverige deltar vid G20-mötet som EU-ordförandelan. För att kunna tala med stark röst har Reinfeldt kallat till möte imorgon med de andra EU-ländernas stats- och regeringschefer i Bryssel (Det ryktas dock om att detta möte tillkommit efter hot om att Sarkozy i Frankrike velat samla ihop ett möte själv.).

Inför det informella toppmötet träffade statsministern oss i EU-nämnden. Utöver att diskutera finansmarknadsfrågor talade vi också finansiering av klimatåtgärder i utvecklingsländer. Det börjar bli brådskande för världens länder att komma framåt i förhandlingarna inför Köpenhamnsmötet. G20-mötet, under amerikansk ledning, måste komma framåt i dessa frågor!

EU-nämndens möte med Reinfeldt kan följas här. Det som var av störst behållning, tycker jag, var Reinfeldts personliga skildring av läget i klimatförhandlingarna.

Har idag träffat oppositionen från Vitryssland. Också för dem är det en speciell dag i negativ bemärkelse. Det är 10 år sedan försvinnandet av dåvarande vice talmannen och vice premiärministern. Nästa år är det presidentval. Oppositionen hävdade att paradoxalt nog kan den ekonomiska krisen vara bra för demokratin i landet. Presidenten får mindre kontroll över landet och måste vända sig utomlands för att få lån. Men delegationen ansåg att pressen från utlandet mot regimen för liten och var rädda för att ”the window of opportunity” hinner stängas innan omvärlden reagerat.

KGE

2 kommentarer:

  1. Behöver du akut ett lån? Behöver du ett lån för att finansiera ditt företag eller betala av dina räkningar? behöver ett lån för en operation eller är du en kontrakt som behöver finansiera för ditt byggarbete, är du en student som behöver finansiering? behöver du ett lån till din gård Du kan få ett lån idag från vårt företag till 2% ränta. Vi erbjuder lån från $ 5000 till $ 150.000.000 i valutan du önskar. kontakta vårt företags e-postmeddelande: - lapofunding960@gmail.com
    VÄNLIGA HÄLSNINGAR




    ____________________________________________________________________





    Behöver du akut ett lån? Behöver du ett lån för att finansiera ditt företag eller betala av dina räkningar? behöver ett lån för en operation eller är du en kontrakt som behöver finansiera för ditt byggarbete, är du en student som behöver finansiering? behöver du ett lån till din gård Du kan få ett lån idag från vårt företag till 2% ränta. Vi erbjuder lån från $ 5000 till $ 150.000.000 i valutan du önskar. kontakta vårt företags e-postmeddelande: - lapofunding960@gmail.com
    VÄNLIGA HÄLSNINGAR

    SvaraRadera
  2. Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
    Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
    Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

    SvaraRadera