tisdag 17 november 2009

Glada miner! :-D

Cecilia Malmström (fp) förslås bli ny svensk kommissionär! Det är mycket glädjande. Cecilia är eu-minister, har varit eu-parlamentriker, doktor i statsvetenskap, talar fem språk –var det någon som tvekade vem som har mest kompetens?

Jag var på miljödepartementet och hade möte med statssekreteraren och allianskollegor. Vi gjorde en paus för att kolla på presskonferensen. Så stiger statsministern och Cecilia in och kamerorna smattrar. Någon säger ”Det måste vara Cecilia som blir kommissionär, hon ser så glad ut!” Någon annan säger: ”Statsministern ser också glad ut!” och då svarar min folkpartistiska kollega Lars Tysklind: ”Det måste vara för att han får vara på foto med en folkpartist”.

Har hört att jag idag är på Correns framsida och ser glad ut. Tillsammans med allianskollegorna hade jag ett mycket bra besök igår på McDonalds i Linköping. Jag gjorde hamburgare och lyssnade på ägare, chefer och anställda. Det står klart att alliansens sänkning av arbetsgivaravgiften har lett till att fler unga anställts. Ägaren Carina Ericsson sa att hon anställt fler i år och att McDonalds Sverige i år anställt över 3000 ungdomar, vilket är mer än prognoserna, och den sänkta arbetsgivaravgiften har varit en viktig orsak. Det vore ett slag mot de unga om oppositionen kommer till makten och genomför sitt förslag om att höja arbetsgivaravgifterna för de unga.

Nu ska jag ha gruppmöte, annars är det landsmötet som startar på torsdag, som står i mitt fokus. Gjorde intervju med Corren inför detta igår, där jag som ombud berättade om mina förväntningar och vad jag tror blir stora frågor. Håll utkik efter detta så återkommer jag mer om landsmötet senare.

KGE

3 kommentarer:

 1. Cecilia blir kanoners som kommissionär, ingen tvekan om det. Då återstår det bara att hitta en ny EU-minister...en folkpartist så klart, helst en kvinna också...med erfarenheter av EU...hmm...fler än jag som tänker på denne blogginnehavare?

  SvaraRadera
 2. En som har Obamabilder på väggarna i det skattebetalda flickrummet i riksdagshuset?
  Hjälp!

  SvaraRadera
 3. Har på sistone varit lite dålig på att svara på kommentarer. Till Magnus, stort tack, det gladde i flera dagar!

  KGE

  SvaraRadera