tisdag 24 november 2009

Språkdebatten i full gång

Debatten om språkundervisning har tänt till!

Imorgon onsd kl. 08.15 debatterar Helena von Schantz, fp-medlem och språklärare, med Horace Engdahl i P1 om språk med utgångspunkt i när ska barn börja få undervisning i språk och i vilket/vilka språk.

Idag finns det två inlägg i Svd om språkundervisning för barn. Läkaren och professorn Hugo Lagerkrantz gör ett inlägg om att det är när barn är riktigt unga som de är bäst på att lära språk och han hävdar att de t.o.m. borde börja med inlärning av främmande språk i förskolan. Tack för det stödet!

Förra året skrev hjärnforskaren Martin Ingvar ett inlägg om att det är slöseri med barns förmåga att de lockas välja bort språk när de har som störst förmåga att lära sig. Läs artikeln här.

KGE

1 kommentar:

  1. Ingvars artikel var bra. Och det säger jag som gammal pedagog i en tradition som - dessvärre inte utan visst fog - kommit att uppfattas som flummig. Men Waldorfpedagogiken var aldrig tänkt att vara en flumskola för alternativmänniskor som är rädda för samhället. Dessa ursprungliga tanke är fullt förenbar med ambition och prestation.

    Pappan

    SvaraRadera